23.10.2012

Juurisellerikeitto


Pieni juurisellerinpala + pari päivää vanha avattu kerma + viimeisen käyttöpäivän pekonipaketti + pakastimesta löytynyt "Persilja 2010" + Google = Sellerikeitto!

Olen tiennyt juurisellerin hyväksi sivuroolin esittäjäksi, mutta kyllä näköjään pääroolitkin sujuu. Vai miltä pieni annos herkullisen lämmintä kermaista sellerikeittoa ruisleipäviipaleen kera ennen pääruokaa kuulostaa? Maku oli ainakin kohdallaan!

Pienistä hävikkimääristä johtuen keittoa tuli tällä kertaa vain yhdelle ja superpöhnäinen sunnuntai jatkui tämän jälkeen einesmaksalaatikolla ja matkalla huonekalukauppaan :) Joku toinen kerta sitten säätöä sopivien viinien sekä pää- ja jälkiruokien kanssa..

Resepti on Kokkeliten-blogista. Takk for en kjempegod oppskrift! Alla oleva määrä on yhdelle hengelle. Monista tarpeen mukaan.

100 g juuriselleriä
2½ dl kanalientä (tai kasvislientä)
½-1 dl kermaa (tai maitoa)
voita

suolaa
pippuria
pekonia
persiljaa
  1. Kuori ja kuutioi selleri
  2. Paista sellerikuutioita hetki voissa
  3. Lisää kanaliemi ja keitä sellerit pehmeiksi
  4. Soseuta 
  5. Lisää kerma
  6. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla
Tarjoile rapsakan pekonisilpun ja persiljan kanssa. 

1 kommentti:

  1. Onpas herkunnäköinen keitto. Minäkin olen ajatellut juurisellerin sopivan lähinnä sivurooleihin, mutta olen tainnut olla väärässä - aivan väärässä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...